28 de febrer 2012

Noves teles!!!

Acabo d'arribar de comprar teles! Aquest cop sí que he triomfat, hehehe! Només he anat per comprar-me les del "Cosim plegades" de La Pantigana i al final he arribat a casa amb unes quantes més. M'he passat per Ribes i Casals i no he comprat res de res. D'on m'he portat totes les teles és de La casa del retall, al carrer Roger de Llúria nº9 (per cert, la tenda Donna que està junt al davant és d'ells també i tenen una gran varietat de teles infantils). Us ensenyo les adquisicions:

Acabo de llegar de comprar telas! Esta vez sí que he triunfado, jejeje! Sólo he ido a comprarme las del "Cosemos juntas" de La Pantigana y al final he llegado a casa con unas cuantas más. Me he pasado por Ribes i Casals y no he comprado nada de nada. De donde me he traído todas las telas es de La casa del retall, en la calle Roger de Llúria nº9 (por cierto, la tienda Donna que está justo en frente es de ellos también y tienen una gran variedad de telas infantiles). Os enseño las adquisiciones:

Éstas son para hacer el "Cosim plegades" de La Pantigana. Es tela de sudadera  gordita
 de colornegro y la otra es tela de camiseta elástica de color parecido al de la foto pero no exacto.


Tela tipo nylon con lycra (Dawn me va a matar con mis teorías textiles!)

Tela de peluchillo de color vino rosáceo (en la foto se vé diferente de como
es al natural).

Tela de punto finita de rayas con un hilito brillante entre raya y raya (aunque
en la foto no se aprecia). Seguro que si la vé Vero le encantaría ;)

Tela elástica de camiseta para forrar la capucha y el interior del "Cosim plegades"

Tela elástica de punto de algodón (creo). El original se vé chulísimo, pero en
la foto cambia un montón el color...

Tela de sudadera ni gordita ni finita para hacer la sudadera

Tela de rayas verde de punto con un poco de lycra (creo)
Totes les teles eren retalls de 1,50x1,50m (menys el de tela de desuadora que no era un retall i he comprat 2 metres, tot i que l'home, molt amable, m'ha posat una miqueta més) i el preu oscil·lava entre 3,50€ i 5,25€ el retall.

Todas las telas eran retales de 1,50x1,50m (menos el de tela de sudadera que no era un retal y he comprado 2 metros, aunque el hombre, muy amable, me ha puesto un poquito más) y el precio oscilaba entre 3,50€ i 5,25€ el retal.

Embolicar als nadons per donar seguretat



Vull començar aquesta entrada dedicant-la a una persona que em va fer sentir molt malament després que jo emboliqués a la meva petita al dia següent d'haver nascut, no per dir res dolent d'ella sinó simplement perquè ho llegeixi i per a que vegi que no té res de dolent sinó tot lo contrari. Estant embarassada m'havia informat sobre el tema i havia llegit que funcionava molt bé per calmar el nadó, sobretot durant els tres primers mesos de vida, ja que facilita molt la transició de l'úter matern al món exterior. Us deixo alguns enllaços que expliquen el per què d'envolicar-los d'aquesta manera:

Quiero empezar esta entrada dedicándosela a una persona que me hizo sentir fatal después de que yo envolviera a mi pequeña al día siguiente de haber nacido, no para decir nada malo de ella sino simplemente para que lo lea y para que vea que no tiene nada de malo sino todo lo contrario. Estando embarazada me había informado sobre el tema y había leído que funcionaba muy bien para calmar al bebé, sobretodo durante los tres primeros meses de vida, ya que facilita mucho la transición del útero materno al mundo exterior. Os dejo algunos enlaces que explican el por qué de envolverlos de esta manera.

    He trobat un text de Todo bebé que diu:

    "Envolver al bebé para su siesta semeja la postura de "Shavasan" (postura de muerto). Esta postura consolida la energía del bebé, calma y fortalece los nervios, le da una sensación de seguridad y prepara el aura para que pueda dormir profundamente. Esta postura le recuerda cuando estaba en el vientre, porque cada vez que se mueve no siente un vacío, sino se mueve contra la tela y esto le da seguridad."

    Podeu utilitzar un llençol (o una tela lleugera), comprar un "arrullo" o fer un vosaltres mateixes com el que ha fet Yolanda i ens ha deixat el tutorial al seu blog, Pandielleando. Gràcies Yolanda!

    Podéis utilizar una sábana (o una tela que sea ligera), comprar un arrullo o hacer uno vosotras mismas como el que ha hecho Yolanda y nos ha dejado el tutorial en su blog, Pandielleando. Gracias Yolanda!

    Fins i tot hi ha un llibre que es diu "Baby-gami" d'Andrea Sarvady que utilitza tècniques de papiroflèxia per envolicar al nadó. La primera part del llibre ensenya els estils per als nens nounats, i la segona part ensenya els estils per als nadons més grans. 

    Hasta hay un libro que se llama "Baby-gami" de Andrea Sarvady que utiliza técnicas de papiroflexia para envolver al bebé- La primera parte del libro enseña los estilos para recién nacidos, y la segunda parte enseña los estilos para los bebés más grandes.


    24 de febrer 2012

    Torrades amb formatge i mermelada de pebrots


    Per la mermelada:
    - 2 pebrots vermells grans (uns 500g)
    - 250g de sucre
    - 200 ml d'aigua
    - 50 ml de vinagre

    Tallar el pebrot a trossets. Jo ho he fet a la Fussi, posar tots els ingredients en menú manual 110º durant 35-40 minuts sense tapa i després triturar. Acompanyar amb torradetes de formatge o amb la carn.

    Para la mermelada:
    - 2 pimientos rojos grandes (unos 500g)
    - 250g de azúcar
    - 200ml de agua
    - 50 ml de vinagre

    Cortar el pimiento a trocitos. Yo lo he hecho en la Fussi, poner todos los ingredientes en menú manual 110º durante 35-40 minutos sin tapa y luego triturar. Acompañar con tostadas de queso o con la carne.

    20 de febrer 2012

    Funda pel cap de la Babybjörn



    Bé, ja sé que és una mica cutre, però és un mini "apaño" que se m'ha acudit i el necessitava. Aquesta hamaca me la va regalar la mare del Jaume (sempre dóna en el clau amb els seus regals) i és una autèntica meravella, la Maria s'entretén moltíssim i s'empeny ella sola. Fins i tot he pensat que algún dia podia haver sortit disparada si no fos perquè va lligada, hehe! La tela no és gens suau i, amb el frec del caparró amb l'hamaca se li quedava la part de darrera una mica vermella. Així que vaig reciclar una manta vella que tenia per casa, la vaig tallar i la vaig cosir. Facilíssim!

    Bueno, ya sé que es un poco cutre, pero es un mini apaño que se me ha ocurrido y lo necesitaba. Esta hamaca me la regaló la madre de Jaume (siempre da en el clavo con sus regalos) i es una autentica maravilla, la Maria se entretiene muchísimo y se empuja ella sola. Hasta he pensado que algún día podía haber salido disparada si no fuera porque va atada, jeje! La tela no es nada suave y, con el roce de la cabecita con la hamaca se le quedaba la parte de detrás un poco colorada Así que reciclé una manta vieja que tenía por casa, la corté y la cosé. ¡Facilísimo!

    M'han regalat flors!



    És una tonteria però m'ha fet moltíssima il·lusió! El divendres a l'anar al mercat a comprar fruita i peix, la Irene de la fruiteria em va regalar aquestes flors tan maques. Sempre vaig a comprar allà perquè tenen fruita i verdura ecològica. Tot i que és més car surt molt bo i et dura molt de temps a la nevera o a  temperatura ambient (no com la del supermercat, que de seguida es posa dolenta i no té gust a res). Moltes gràcies per les flors Irene! Fan goig al menjador!

    Es una tontería pero me ha hecho muchísima ilusión! El viernes al ir a comprar fruta y pescado, la Irene de la frutería me regaló estas flores tan bonitas. Siempre voy a comprar allí porque tienen fruta y verdura ecológica. Aunque es más caro sale muy bueno y dura mucho tiempo en la nevera o a temperatura ambiente (no como la del supermercado, que enseguida se pone mala y no sabe a nada). Muchas gracias por las flores Irene! Cómo lucen en el comedor!

    Cosim plegades amb La Pantigana



    Una altra idea genial de La Pantigana, un Cosim plegades per fer-nos una jaqueta. Sí, sí, aquest cop ens toca a nosaltres! Va donar a escollir quatre tipus de jaqueta diferents i la guanyadora és preciosa, tot i que m'agradaven totes quatre (però és que encara estic més contenta perquè la que ha sortit és la que jo havia votat, hehehe!). Si vols apuntar-te i veure el material necessari fes click aquí.

    Jo escolliré tela polar (m'agradaria gris com a la foto) i forrar-la per dintre amb samarreta de ratlles. La vull fer oberta per poder donar teti. No sé, però el més probable és que em surti un xurro!

    Otra idea genial de La Pantigana, un Cosemos juntas para hacernos una chaqueta. Sí, sí, esta vez nos toca a nosotras! Puso para escoger cuatro tipos de chaqueta diferentes y la ganadora és preciosa, aunque me gustaban las cuatro (pero es que todavía estoy más contenta porque la que ha salido es la que yo había votado, jejeje!). Si quieres apuntarte y ver el material necesario haz click aquí.

    Yo elegiré tela polar (me gustaría gris como en la foto) y forrar-la por dentro con camiseta de rallas. La quiero hacer abierta para poder dar la teti. No sé, pero lo más probable es que me salga un churro!

    Alimentació complementària



    L'OMS recomana la lactància materna exclusiva fins els 6 mesos d'edat del nadó. Amb la Maria ho estem fent d'aquesta manera, tot i que moltes vegades vol menjar del nostre plat. Ens crida desde l'hamaca perquè no ens veu bé, l'agafem als nostres genolls mentre sopem i ella ens observa amb uns ulls encuriosits, mirant atentament el que ens fiquem a la boca i intentant agafar el got d'aigua quan bebem. És per això (tot i que encara no té 5 mesos) que li hem donat a probar alguna coseta. L'altre dia estava fent un pastís de pastanaga i la Maria no deixava de demanar-me noséquè, li vaig ensenyar la pastanaga que estava tallant a trossets i es va posar a moure les manetes tota contenta. Li vaig donar i es va posar a "mossegar" com si fos una nena gran. No va menjar res (perquè no estava ni cuita), però ella també volia participar d'alguna manera :) Un altre dia es va a posar a llepar una galeta (sense gluten) mentre jo esmorzava el meu Nesquick amb galetes. 

    La lactància materna exclusiva proporciona molts beneficis:
    • Efecte protector contra infeccions gastrointestinals.
    • Protegeix d'altres infeccions com refredats, bronquiolitis, neumoníes, otitis, meningitis, infeccions d'orina, enterocolitis necrotitzant i de la síndrome de mort sobtada del lactant (SMSL)
    • Preveu futures enfermetats (a l'edat adulta) com l'asma, al·lèrgies, obesitat, diabetis, enfermetat de Crohn, colitis ulcerosa, arteriosclerosi i l'infart de miocardi.
    • Per la mare, la lactància materna exclusiva de sis mesos perllonga la durada de l'amenorrea induïda per la lactància, prevenint l'aparició d'anèmia després del part, accelera la pèrdua de pes i disminueix els riscos d'hipertensió i de depresió postpart

    Tot això no m'ho he inventat jo, sinò que ho diu la OMS.

    A partir dels 6 mesos farem l'alimentació complementaria (és a dir, alimentació que complementa a la llet materna) seguint el mètode de Baby Led Weaning (BLW), no sé si n'heu sentit a parlar. Es tracta de donar el menjar a trossets grans i deixar que els peques els agafin amb les seves manetes. Amb això s'aconsegueix que facin pinça amb els ditets, desenvolupar la psicomotricitat fina, que aprenguin a endur-se el menjar a la boca, que decideixin el que els agrada i el que no... Com diria Carlos González " Llavors només menjaran el que els agrada? Doncs clar que sí! Com fem nosaltres". Hi ha un video de Carlos González que parla sobre l'alimentació lliure de farinetes que està molt bé, deixo el link més avall.

    En fi, que ja tinc ganes de probar el mètode però encara m'he d'informar una miqueta més. Us deixo uns enllaços d'interés que parlen sobre aquest tema:

    - També recomano llegir el llibre "Mi niño no me come" de Carlos González i el llibre "Baby-led weaning, helping your baby to love good food" de Gill Rapley i Tracey Murkett. Ha sortit la traducció en castellà i es diu: "El niño ya come solo" de Ediciones Omega

    La OMS recomienda la lactancia materna exclusiva hasta los 6 meses de edad del bebé. Con Maria lo estamos haciendo de esta manera, aunque muchas veces quiere comer de nuestro plato. Nos llama desde la hamaca porque no nos vé bien, la cogemos en nuestras rodillas mientras cenamos y ella nos observa con unos ojos llenos de curiosidad, mirando atentamente lo que nos metemos en la boca e intentando coger el vaso de agua mientras bebemos. Es por eso (aunque todavía no tiene 5 meses) que le hemos dado a probar alguna cosita. El otro día estaba haciendo un pastel de zanahoria y la Maria no paraba de pedirme noséqué, le enseñé la zanahoria que estaba cortando a trocitos y se puso a mover los bracitos toda contenta. Se la di y se puso a "morderla" como si fuera una niña grande. No comió nada (porque no estaba ni cocida), pero ella también quería participar de alguna manera :) Otro día se puso a chupar una galleta (sin gluten) mientras yo desayunaba mi Nesquick con galletas.

    La lactancia materna exclusiva proporciona muchos beneficios:
    • Efecto protector contra infecciones gastrointestinales.
    • Protege de otras infecciones como resfriados, bronquiolitis, neumonía, otitis, meningitis, infecciones de orina, enterocolitis necrotizante y del síndrome de muerte súbita del lactante (SMSL).
    • Prevé futuras enfermedades (en edad adulta) como el asma, alergias, obesidad, diabetes, enfermedad de Crohn, colitis ulcerosa, arteriosclerosis y el infarto de miocardio.
    • Para la madre, la lactancia materna exclusiva de 6 meses, prolonga la duración de la amenorrea inducida por la lactancia, previniendo la aparición de anemia después del parto, acelera la pérdida de peso y disminuye los riesgos de hipertensión y de depresión postparto.
    Todo esto no me lo he inventado yo, sino que lo dice la OMS.

    A partir de los 6 meses haremos la alimentación complementaria (es decir, alimentación que complementa a la leche materna) siguiendo el método de Baby Led Weaning (BLW), no sé si habéis oído hablar. Se trata de dar la comida a trocitos grandes y dejar que los peques los cojan con sus manitas. Con esto se consigue que hagan pinza con los deditos, desarrollar la psicomotricidad fina, que aprendan a llevarse la comida a la boca, que decidan lo que les gusta y lo que no... Como diría Carlos González: "Entonces sólo comerán lo que les gusta? Pues claro que sí! Como hacemos nosotros". Hay un vídeo de Carlos González que habla sobre la alimentación libre de papillas que está muy bien, dejo el link más abajo.

    En fin, que ya tengo ganas de probar el método, pero todavía me tengo que informar un poco más. Os dejo unos enlaces de interés que hablan sobre este tema.

    - También recomiendo leer los libros "Mi niño no me come" de Carlos González y el libro "Baby-led weaning, helping your baby to love good food" de Gill Rapley y Tracey Murkett. Ha salido la traducción en castellano y se llama "El niño ya come solo" de Ediciones Omega.

    Una altra compra, la panificadora!


    Ja tinc panificadora! El Jaume em matarà ja que el que necessitem ara a la cuina és una mica d'espai lliure... Estem molt contents perquè funciona de meravella! Ens hem comprat la del Lidl que va sortir fa poquet i valia 49,99€. Li vaig demanar a la meva mare (per variar) que anés a comprar-me-la, ja que ella el té davant de casa i jo en canvi hauria d'anar amb el cotxe al poble del costat perquè aquí no n'hi ha. Per sort va anar a primera hora del matí, perquè a les 9:35 ja només en quedaven 4 unitats... Vam comprar els preparats del Lidl, un de blat i sègol amb pipes, un de pa blanc i un de xapata. Han sortit boníssims! També he fet el pa de pessic de sempre i també ha sortit realment bo, fins i tot doradet per la part de dalt (que amb la fussi sempre queda blanquet).

    ¡Ya tengo panificadora! El Jaume me matará ya que lo que necesitamos ahora en la cocina es un poco de espacio libre... Estamos muy contentos porque funciona de maravilla! Nos hemos comprado la del Lidl que salió hace poquito y valía 49,99€. Le pedí a mi madre (para variar) que fuera a comprármela, ya que ella lo tiene al lado de casa y en cambio yo tenía que ir con el coche al pueblo de al lado porque aquí no hay. Por suerte fue a primera hora de la mañana porque a las 9:35 ya sólo quedaban 4 unidades... Compramos los preparados del Lidl, uno de trigo y centeno con pipas, uno de pan blanco y uno de chapata. Han salido buenísimos! También he hecho el bizcocho de siempre y también ha salido realmente bueno, hasta doradito por la parte de arriba (que con la fussi siempre queda blanquito).

    Pa de blat i sègol amb pipes de girasol (preparat de Lidl)

    Pa de blat i sègol amb pipes de girasol

    Pa de pessic a la panificadora

    Arròs amb bacallà i carxofes (Fussi)


    Ingredients per a 2 persones (repetint)

    - Unes penques de bacallà
    - 6 carxofes petites
    - una ceba petita
    - una patata petita
    - 180g d'arròs (no tenia prou arròs i li vaig haver d'afegir fideus gruixuts...)
    - Tomàquet triturat
    - Sal

    Netegem, pelem les carxofes i les tallem en 4 parts. Programem la Fussi menú manual 10 minuts 170º. Posem una mica d'oli, la ceba tallada, les carxofes, la patata a trossets i una mica de sal. Quan es vegi la ceba i la carxofa una mica feta, afegir el bacallà. Als 2 minuts (perquè els trossos de bacallà eren molt finets i es fan molt ràpid), afegir una mica de tomàquet triturat i deixar que es faci una miqueta. Posem l'arròs, parem el menú manual. Tanquem l'olla i programem menú arròs. Quan acabi, deixar despresuritzar.


    Ingredientes para 2 personas (repitiendo)

    - Unas pencas de bacalao
    - 6 alcachofas pequeñas
    - una cebolla pequeña
    - una patata pequeña
    - 180g de arroz (no tenía suficiente arroz y le tuve que añadir fideos...)
    - Tomate triturado
    - Sal

    Limpiamos, pelamos las alcachofas y las partimos en 4 partes. Programamos la Fussi menú manual 10 minutos 170º. Ponemos un poco de aceite, la cebolla cortada, las alcachofas, la patata a trocitos y un poco de sal. Cuando se vea la cebolla y la alcachofa un poco hecha, añadir el bacalao. A los 2 minutos (porque los trozos de bacalao eran muy finitos y se hacen rápido), añadir un poco de tomate triturado y dejar que se haga un poco. Ponemos el arroz, paramos el menú manual. Cerramos la olla y programamos menú arroz. Cuando acabe, dejar despresurizar. 

    10 de febrer 2012

    LLanes baratetes!!!!


    Al costat de casa hi ha una tenda de teles, llanes i cosetes de costura. És molt cara però tenen un gust increïble. A més de vendre fan cursets i cada dijous està ple de gent en una gran taula fent punt o cosint, a més t'expliquen qualsevol cosa si tens algun dubte. L'altre dia vaig entrar a comprar llana per fer-li la bufanda a Jaume per l'SGOC de La Pantigana i la noia em va dir que dissabte 4 de febrer feia liquidació de llanes, i allà que vaig anar! Vaig tornar a casa amb una gran bossa, hehehe! Hauria comprat moltes més, però Jaume últimament em diu que gasto massa i em vaig contenir. Les acríliques valien 1€, les de llana merina a 3€ (abans costaven casi 7€) i les de pes no m'enrecordo però crec que eren a 3€ els 100g.

    Aquestes les venien a pes.
    Aquestes són de llana merina.
    Al lado de casa hay una tienda de telas, lanas y cositas de costura. Es muy cara pero tienen un gusto increible. Además de vender hacen cursillos y cada jueves está lleno de gente en una gran mesa haciendo punto o cosiendo, además te explican cualquier cosa si tienes alguna duda. El otro día entré a comprar lana para hacerle la bufanda a Jaume para la SGOC de La Pantigana y la chica me dijo que el sábado 4 de febrero hacía liquidación de lanas, y allá que fui! Llegué a casa con una gran bolsa, jejeje! Habría comprado muchas más pero Jaume últimamente me dice que gasto demasiado y me contuve. Las acrílicas valían 1€, las de lana merina a 3€ (antes costaban casi 7€) y las de peso no me acuerdo pero creo que eran a 3€ los 100g.

    05 de febrer 2012

    Neu a Teià


    Dijous dia 2 de febrer va nevar una miqueta a Teià. Quina il·lusió despertar-te, obrir la persiana de l'habitació i veure que està nevant! Llàstima que va quallar només dalt de la muntanya..., la meva mare va venir de visita i  ja havia portat les botes de neu per jugar al carrer (és que ella sempre va preparada per a tot :D). Jo ja m'he refredat, és que fa un fred que pela!

    El jueves día 2 de febrero nevó un poquito en Teià. Qué ilusión despertarte, abrir la persiana de la habitación y ver que está nevando! Lástima que sólo cuajó arriba en la montaña..., mi madre vino de visita y había traído sus botas de nieve para jugar en la calle (es que ella siempre va preparada para todo :D). Yo ya me he constipado, es que hace un frío que pela!

    SGOC: Bufanda de llana reciclada


    Aquesta era la setmana en què La Pantigana celebrava la Setmana del gran oblidat de la casa. Jo vaig decidir fer-li una bufanda amb una llana molt especial: llana reciclada. La veritat és que mai ho havia sentit, però em semblava una bona idea ja que al meu home li encanten aquests tipus de detallets. Vaig començar dimecres a la nit i porto tota la setmana fent punt! Mare meva..., no s'acaba mai! L'estic fent amb moltes ganes, eh? El que passa és que no he deixat de pensar que avui era l'últim dia del SGOC i la volia tenir acabada avui mateix :) No m'ha donat temps... li queda molt poquet. Ara em posaré una estoneta més i suposo que demà ja estarà acabada. No feia bufandes desde petita a ca la iaia, on agafava les seves agulles i em posava a fer punt (només bufandes, perquè només sabia anar en línia recta, jejeje!).

    He utilitzat quatre cabdells de llana reciclada de color marró, i l'ample és de 40 punts. No m'he complicat massa i l'he fet tota de "punto bobo".

    Esta era la semana en que La Pantigana celebraba la Semana del gran olvidado de la casa. Decidí hacerle una bufanda con una lana muy especial: lana reciclada. La verdad es que nunca lo había escuchado, pero me parecía una buena idea ya que a mi marido le encantan este tipo de detalles. Comencé el miércoles por la noche y llevo toda la semana haciendo punto! Madre mía... no se acaba nunca! La estoy haciendo con muchas ganas, eh? Lo que pasa es que no he parado de pensar que hoy era el último día del SGOC y quería tenerla acabada hoy mismo :)  No me ha dado tiempo... le queda muy poquito. Ahora me pondré un ratito más y supongo que mañana ya la habré terminado. No hacía bufandas desde pequeña en casa de mi yaya, donde cogía sus agujas y empezaba a hacer punto (sólo bufandas, porque sólo sabía ir en línea recta.

    Para la bufanda he utilizado cuatro ovillos de lana reciclada de color marrón, y el ancho es de 40 puntos. No me he complicado demasiado y la he hecho a punto bobo.


    La de la foto és la meva mare que volia fer de model, eh? Hehehe!



    01 de febrer 2012

    Rosset, un nou gosset a la protectora DANA


    La protectora DANA té un nou gosset a les seves instal·lacions. Es diu Rosset i és un gos mestís de gos d'atura, de tamany mitjà gran i molt jovenet d'edat, tindrà un anyet o any i mig. El van trobar abandonat a la muntanya i no porta ni xip ni cap tipus d'identificació, ningú no ha demanat per ell... És molt bo, pot estar amb més gossos i creiem que amb gats també, perquè als de la protectora no els fa ni cas! :) Si el voleu conéixer us podeu posar en contacte a través del telèfon que apareix a la web.

    La protectora DANA tiene un nuevo perrito en sus instalaciones. Se llama Rosset y es un mestizo de gos d'atura, de tamaño mediano-grande y muy jovencito. Tendrá un añito o año y medio. Lo encontraron abandonado en la montaña y no lleva ni chip ni ningún tipo de identificación, nadie ha preguntado por él... Es muy bueno, puede estar con otros perros y creemos que con gatos también, porque a los de la protectora no les hace ni caso! :) Si lo queréis conocer os podéis poner en contacto a través del teléfono que aparece en la web.

    Donem suport al Dr. José María Paricio de l'hospital de Denia

    Foto extreta de la web Amor Maternal

    Vull donar suport des del meu blog a un gran professional, el Dr. José María Paricio, un pediatra que porta molts anys ajudant a milers de mares a continuar amb la seva lactància materna, promotor de la web e-lactancia de referència a nivell mundial sobre els fàrmacs i la lactància, membre del "Comité de Lactancia de la Asociación Española de Pediatría" i membre de la "Asociación para la Salud Mental Infantil desde la Gestación". Degut a les noves gestions privades no comptaran amb ell per a un futur. Ho trobo indignant! Em fa moltíssima ràbia veure com foten al carrer a una persona tan professional com ell injustament i injustificadament.

    Moltes mares estem intentant que el tornin a readmetre, tot i que és molt complicat, però qui sap, igual entre tots ho aconseguim.

    Podeu ajudar firmant aquesta petició, unint-vos al grup de facebook o fins i tot podeu enviar un mail de suport al correu pediatriadenia@gmail.com.

    També us deixo el link d'una entrevista que li van fer al diari "La opinión de Zamora" i aquest video. A més el dia 28 de gener va sortir al el diari El País.

    Quiero dar mi apoyo desde mi blog a un gran profesional, el Dr. José María Paricio, un pediatra que lleva muchos años ayudando a miles de madres a continuar con su lactancia materna, promotor de la web e-lactancia de referencia a nivel mundial sobre los fármacos y la lactancia, miembro del Comité de Lactancia de la Asociación Española de Pediatría i membre de la Asociación para la Salud Mental Infantil desde la Gestación. Debido a las nuevas gestiones privadas no contarán con él para un futuro. Lo encuentro indignante! Me da mucha rabia ver cómo echan a la calle a una persona tan profesional como él injustamente e injustificadamente.

    Muchas madres estamos intentando que lo vuelvan a readmitir, aunque es muy complicado, pero quién sabe, igual entre todos lo conseguimos.

    Podéis ayudar firmando esta petición , uniéndoos al grupo de Facebook o hasta podéis enviar un mensaje de apoyo al correo pediatriadenia@gmail.com.

    También os dejo el link de una entrevista que le hicieron en el diario "La opinión de Zamora" y este vídeo. Además el día 28 de enero salió en el periódico El País.

    Risotto de bolets al vi negre (Fussion Cook)



    Vaig fer un popourrí de dos plats de risotto.

    Ingredients per a 4 persones:

    - 2 gots d'arròs (jo utilitzo el bomba)
    - 2 pastanagues
    - 1 ceba morada
    - 1 all
    - 1 got de vi negre (del bo, a mi no m'agrada utilitzar un de taula)
    - 2 culleres de mantega
    - 3 gots de brou de verdures o de pollastre
    - 1 pot d'assortiment de bolets
    - Parmessà ratllat a mà
    - Sal, pebre i farigola

    Netegem l'arròs i el reservem. Programem menú manual 15 min 170º. Afegim la mantega, l'all sencer, la ceba i la pastanaga ben picadetes. Un cop sofregit, afegim els bolets i la farigola. Esperem uns 3 ó 4 minuts i incorporem el vi negre. Deixem evaporar l'alcohol i afegim l'arròs, la sal, el pebre i treiem l'all. Sofregim una miqueta l'arròs amb el vi i afegim el brou. Parem el menú manual. Tapem la fussi i programem menú arròs. Un cop acabat, despresuritzar, afegir el parmesà ratllat, remenar i servir.

    Hice un popourrí de dos platos de risotto.

    Ingredientes:

    - 2 vasos de arroz
    - 2 zanahorias
    - 1 cebolla morada
    - 1 ajo
    - 1 vaso de vino tinto (del bueno, a mi no me gusta utilizar uno de mesa)
    - 2 cucharas de mantequilla
    - 3 vasos de caldo de verduras o de pollo
    - 1 bote de surtido de setas
    - Parmesano rallado a mano
    - Sal, pimienta y tomillo

    Limpiamos el arroz y reservamos. Programamos menú manual, 15 min 170º. Añadimos la mantequilla, el ajo entero, la cebolla y la zanahoria bien picaditas. Una vez sofrito, añadir las setas y el tomillo. Esperamos unos 3 ó 4 minutos e incorporamos el vino tinto. Dejamos evaporar el alcohol y añadimos el arroz, la sal, la pimienta y quitamos el ajo. Sofreimos el arroz un poquito con el vino y añadimos el caldo. Paramos el menú manual. Tapamos la fussi y programamos menú arroz. Una vez acabado, despresurizamos, añadir el parmesano rallado, remover y servir.

    Gorro de crochet



    Feia molts dies que tenia aquest gorro de crochet començat i no l'acabava mai... Ahir vaig fer les últimes puntades i ja està acabat. Ha sortit massa ample per la part de dalt, jo volia fer-lo una mica més estret, però posat queda molt bé. L'he fet amb el fil que apareix a la foto.

    Hacía muchos días que tenía este gorro de crochet empezado y no lo acababa nunca... Ayer hice las últimas puntadas y ya está acabado. Ha salido demasiado ancho por la parte de arriba, quería hacerlo un poco más estrecho, pero puesto queda muy bien. Lo he hecho con el hilo que aparece en la foto.